DIETA ATLÁNTICA-DIETA MEDITERRÁNEA. 3 anos. Sesión 1: Gómez Fuentes, Lucía; Gómez Iglesias, Inés; Sampedro Pérez, Jessica
Esta é unha actividade dirixida aos nenos/as do 4º curso de Educación Infantil, é dicir, nenos/as entre 3 e 4 anos, sendo ademais a primeira sesión. Ten unha duración aproximada de 45 minutos e constará de dúas partes. As linguas que vamos a empregar son, de forma oral en castelán e galego; mentres que de forma escrita o euskera, castelán e árabe.
En primeiro lugar faremos unha
pequena asemblea conxunta, na cal falaremos, en xeral, da comida e dos
alimentos. Así como, tamén, da importancia da dieta e dos tipos de dieta que
hai. Despois, comezaremos abordando a dieta atlántica, que é na que nos vamos a
centrar en profundidade.
Ao finalizar a asemblea, Xoana
vailles ensinar aos nenos/as a cesta chea de alimentos que trouxo do mercado. A
continuación, todos os nenos/as deberán ir identificando cada alimento e, situándoos
no lugar do mapa que lle corresponde a cada un deles, dependendo da zona á que
pertencen.
Ao rematar a clasificación dos
alimentos no mapa, realizaremos unha última asemblea, na cal falaremos dos
alimentos que se consumen habitualmente en cada unha das casas, que alimentos
lles gustan máis, … Reflexionaremos sobre o desenvolvemento da actividade e se
lles gustou ou non.
Finalmente, cabe destacar que todo o
material empregado foi elaborado por nós. O mapa realizámolo coa intención de
separar a zona da dieta atlántica e a da mediterránea, para así situar cada
alimento no seu lugar correspondente e que os nenos/as o poidan visualizar
mellor.
Comentarios
Publicar un comentario